tisdag 2 mars 2010

Är lila vårens färg tro...


Insnöad, fullastad.Det är så lätt att börja på nån snabb liten grej när stickkorgen ändå svämmar över av evighetsprojekt. Den här är en sådan. Spiralsjal från drops i Debbie Bliss Pure cotton. Det gick åt nästan exakt två nystan och tog ett par kvällar.Det allra senast som blev färdigstickat är det här babysettet. Koftan hittade jag i häftet "Vi syr, vi stickar, vi virkar" (1947). Den är stickad på tvären i ett stycke och behöver bara sys i ärmarna, så den är väldigt lättgjord. Mestadels rätstickning också. Förkortade varv ger rundningen i halsen och avsmalningen av ärmarna. Till tröjan blev det ett par "baby booties". Allt är stickat i babyull från Gjestal. Lila... Jag undrar om lila är den här vårens färg, det ser så ut i alla fall.

4 kommentarer:

 1. Den koftan har jag också gjort! Visst var den rolig. Hade glömt den men ska nog leta fram mönstret igen. Färgen var snygg också, klart att det är vårens färg! ;-) Jättesnyggt set och kul sjal också. Den ska jag också spana in närmare.

  SvaraRadera
 2. Vad kul det är att se att jag inte är den enda som inte har tagit in cykeln, kikar du in på min blogg ser du 2 nästan helt snötäckta cyklar!

  En spiralsjal har jag länge tänkt att göra, vet bara inte om jag skulle använda den någonting. Så än så länge har det inte blivit någon...

  SvaraRadera
 3. Vilken häftig spiralsjal, och babykoftan verkar rolig att sticka när man stickar den på tvären. Lila är väl en härlig vår och sommarfärg.

  SvaraRadera
 4. Jag börjar ana tillökning i familjen...? ;-)

  SvaraRadera